Hobbyleksaker för både vuxna & barn

Som vi har nämnt i tidigare inlägg så är hobbyleksaker något som kan uppskattas i alla åldrar oavsett hur gammal eller ung man är. Det finns ingen begränsning på hobbyleksaker förutom att en del hobbyleksaker som har tagits fram för en vuxen konsument kan vara lite för avancerad att använda för ett barn. Men de funkar utmärkt att använda i vuxens sällskap. I det här inlägget tänkte vi därför ge dig några tips på hobbyleksaker som passar bra både för vuxna och barn.

Pokémon

Pokémon är ett franchise som kommer ursprungligen från Japan. Pokémon finns både som tv-spel, tv-serie och filmer. Pokémon går ut på att fånga och träna upp monster. I spelen är det du som fångar monstren, men i tv-serien och i filmerna får man följa pokémon tränare. När pokémon lanserades på 1990-talet dröjde det inte länge innan fenomenet slog igenom runt om i hela världen. I samband med dess framgång har man tagit fram kringprodukter, eller merchandise som det också kan kallas. Det finns till exempel pokemon leksaker, kläder och andra produkter som kan uppskattas av både vuxna och barn eftersom Pokémon har fått lite av en kultstatus. Dessutom kan du numera spela Pokémon på flera olika sätt. Både på en spelkonsol men också på din smartphone.

Radiostyrt

Ett annat exempel på en hobbyleksak som kan uppskattas både av vuxna och barn är det som är radiostyrt. Det är ju inte helt ovanligt att när barnet får en radiostyrd bil i present dröjer det inte särskilt länge tills att föräldern går loss med barnets radiostyrda bil. Förutom att det finns radiostyrda bilar så finns det till exempel båtar och flygplan. Eftersom radiostyrda fordon är något som kan uppskattas av både barn och vuxna finns det särskilda intresseklubbar för vuxna som gillar radiostyrda fordon. Då träffas de vuxna med deras radiostyrda fordon på en bana de valt ut och tävlar och umgås tillsammans. Det finns radiostyrda fordon i olika prisklasser. De som är något dyrare brukar vara lite mer populära att köpa hos de vuxna. Om du och ditt barn tycker om radiostyrda bilar kan det vara en rolig idé att köpa en varsin och tävla mot varandra.

Pyssel

Det finns en hel del olika pyssel du kan syssla med tillsammans med ditt barn. Intressen är många gånger något som går i arv. Om du tycker om att bygga modellbilar, flygplan eller båtar är chansen stor att ditt barn blir fascinerad av det du gör och vill prova på det själv. Det finns modeller som är lämpliga för barn och det brukar stå på förpackningen till vilken ålder modellen är till för. Det för att de små byggsatserna kan vara farliga i närheten av ett yngre barn eftersom de kan stoppa det i munnen och därmed riskerar att kvävas. Men i vuxet sällskap brukar det gå bra att bygga modeller tillsammans. Oavsett vilken sorts hobbyleksak du som vuxen har ett intresse för är chansen stor att du kan dela ditt intresse med ditt barn.