Roliga radiostyrda hobbyleksaker!

Att ha radiostyrda leksaker som hobby är något som passar både gammal som ung! Idag finns ett stort utbud av radiostyrda bilar, helikoptrar, stridstankar, flygplan, båtar och riktigt stadiga monstertrucks med stora hjul! Radiostyrda flygplan kan ha en räckvidd på hela 600 meter när man ska styra planet.

Hobby med radiostyrda flygplan

Att köra med radiostyrda flygplan har blivit en populär hobby och är en leksak både för vuxna och de större barnen. Att köra med radiostyrda modellflygplan är en rolig hobby som många vuxna ägnar sig åt och det finns många klubbar och föreningar för denna typ av hobby. Det finns många olika modeller av flygplan och det finns de som är hela 2,6 meter i vingspann! I Tyskland år 2016, har man byggt Boeing 747 som världens största modellflyg med en vingspann på otroliga 4,95 meter. Planet vägde 68 kilo och hade inga problem att lyfta på premiären i Tyskland. Om man vill börja med att flyga radiostyrda modellflygplan, är det ett klokt tips att först kontakta en lokal klubb eller förening. Man kan gå in på Sveriges Modellflygförbund där alla föreningar runtom i landet finns samlade. Ett första flygplan kan kosta så lite som 300 kronor att börja med och ju mer erfaren man blir, desto mer kan man kosta på sig lite större och dyrare modeller. Precis som med hobbies gällande modellflygplan, kan man även ha andra typer av hobbies eller intressen. Något som alltid är roligt är att inreda! Vill man till exempel ha en snygg matta, kan man köpa sig en snygg och trendig viskosmatta till vardagsrummet eller annat valfritt rum!

Ha roligt med radiostyrda bilar och båtar!

Radiostyrda bilar kan passa även till de mindre och minsta ålder för att använda en lättare radiostyrd bil är runt 7-8 år. Om man vill skaffa en rolig radiostyrd bil till sig själv eller till barnen, finns det riktigt bra tips på häftiga RC-bilar som man kan köpa! Bilarna kommer i modeller som en snabb Buggy, vilken kan köra i upp till 40 kilometer i timmen, en häftig bil med larvfötter som går i 14 kilometer i timmen i terräng, eller exempelvis en härligt snabb fyrhjulsdriven monstertruck. När det kommer till radiostyrda båtar kan det passa både för vuxna och barn då det finns enkla modeller för små barn till avancerade större båtar för vuxna. En stor Traxxas Spartan BL TQI TSM, kan komma upp i hissnande 80 kilometer i timmen på vattenytan! En mindre båt för barnen passar runt åldern sex år och uppåt. Radiostyrda leksaker är riktigt kul både för små och vuxna och en hobby som kan passa de flesta.