Guld som hobby

Det finns ett flertal olika hobbyleksaker som kan vara roliga att syssla med. Men det finns även andra hobbyer som man dessutom kan tjäna en del pengar på. Guld är en sak som går att ha som hobby. Man kan både handla med det, skapa smycken samt en hel del annat.

Samla på guldföremål

Det finns inte jättemånga äkta guldföremål i världen och det gör också att guld stiger i värde. Om man gillar guld kan man börja samla på guldföremål. Kanske börjar man med en ring eller ett halsband för att sedan utöka sin samling. Vill man sedan byta ut föremål i sin samling, eller om man behöver lite pengar kan man smidigt sälja guld till seriösa aktörer som antingen säljer vidare eller som sedan smälter ner guldet och skapar nya föremål av det.

Vaska guld

En hobby som hela familjen kan vara med i är guldvaskning. Man använder en liten plastpanna med räfflor i. I pannan tar man upp lite sand från guldrika vattendrag. Sakta vaskar man sedan bort sanden. Guldet är tyngre än vanlig sand och stannar kvar i vaskpannan. Man kan sedan samla upp guldet och får man tag i tillräckligt mycket guld kan man sälja det eller använda det för att skapa smycken eller andra saker. Att vaska guld tar en del tid, men det är väldigt roligt. Ett stort plus är att såväl äldre som yngre kan delta efter sin egen förmåga.

Investera i guld

En annan hobby är att investera i guld. Man kan självklart investera i guldtackor, men vad som kanske är vanligare är att man investerar i värdepapper. Det är en hobby som kräver att man har en del pengar att investera, men samtidigt kan man också tjäna en del. Det här är dock inga leksaker, och man bör ha lite koll på vad man gör.

Är det vanligt att ha guld som hobby?

Guld är kanske inte den allra vanligaste hobbyn man har och man kan inte direkt se det som en lek, men guld är populärt världen över och man kan snabbt finna likasinnade om man söker runt lite. Kanske ska inte barn leka med guldföremål, men det finns barnleksaker med guldtema och kanske kan det vara något som också leder in barnen på guldhobbyn.