Vilka hobbyleksaker passar barn?

Det finns många hobbyleksaker i världen. Men vilka av de tusentals objekten passar egentligen bäst att använda för barn?

Beror på vana och ålder

En viktig faktor är vilken ålder barnet har. Om det är en femåring eller en 16-åring kommer att skilja sig avsevärt från vilka rekommendationer som går att ge. När det gäller de allra minsta, upp till sex eller sju år, kan modeller, flygplan och tåg, små robotar vara exempel på bra hobbyleksaker. De här är ofta lättanvända och kan öka ett barns intresse samt färdigheter. Det är också en ålder där sannolikheten för att stoppa småbitar i munnen minskat dramatiskt. Man uppmanar ändå vuxna att hålla extra utkik.

För de lite äldre barnen, som antingen närmar sig tonåren eller redan är där, finns andra tips. Elscotrar och hooverboards är några exempel på det här. Det är nämligen väldigt populära färdmedel som många barn och ungdomar – men även vuxna – över hela världen använder sig av.

Hoovers är till exempel utmärkta för att öva balansen. Genom att trycka sig framåt sätter boarden fart framåt – oftast relativt långsamt – och det gör att ett barn får chansen att ta sig fram på ett både snabbare och roligare sätt.

Även för scotrarna som drivs på el fungerar det som ett roligt färdmedel. Sparkcyklar fanns det gott om förr i tiden och de här har till stor del ersatts av elscotrar och liknande. Det är dock viktigt att värna om barnens säkerhet. Se till att de alltid använder hjälm.