Flytta med många hobbyleksaker

Vi är många vuxna som har hobbyer som vi verkligen älskar. Att flytta med många hobbyleksaker kan verkligen vara en utmaning. Då kan det vara smart att anlita flytthjälp. Så kan du vara säker på att ingenting går sönder, förutom att flytten också blir så mycket smidigare.

 

Anlita en flyttfirma

Att flytta innebär alltid en massa stress. Ju fler saker som du har att flytta, desto mer tid och kraft kommer det att ta. Om du har en stor hobby, som att bygga hobbyjärnvägar, har en stor bok- eller skivsamling eller om du samlar på något särskilt är det många kartonger som ska förflyttas. Du vill inte att dina saker ska gå sönder. Och du vill heller inte få ryggproblem. De flesta av oss behöver också jobba och ta hand om vår familj. Då är det väldigt smart att helt enkelt bara anlita en flyttfirma som får flytta både möbler, hobbysaker och hela husgeråd. Så kan du fokusera på att få vardagslivet att gå ihop. Oavsett vart du ska flytta i landet kan du alltid hitta en bra flyttfirma via Qleano. Qleano är din flyttfirma i både Enköping och Göteborg, och i Skellefteå och Mora. De kan också hjälpa dig med flyttstädningen. Det är perfekt att anlita samma firma för både flytt och städning. Så blir det både billigare och smidigare. Glöm inte att göra rutavdrag och spara tusenlappar.

Rensa bland hobbyleksakerna

En flytt är ett bra tillfälle att rensa bland hobbyleksakerna. Det är så lätt att köpa på sig både föremål, delar och verktyg som man faktiskt inte använder. Då är det smart att rensa bland hobbyprylarna. Så att inte trasiga delar eller saker som du inte är intresserad av följer med till din nya bostad. Det tar tid att rensa bland hobbygrejerna, vare sig hobbyn är cyklar, hästar, vackra leksaker från 20-talet eller drönare. Börja planera i tid. Det kan också vara smart att köpa ett par bra kartonger som du kan packa ner ömtåliga saker i. Genom att börja i tid kommer du också hinna sälja hobbyleksaker och delar som du inte vill ha kvar. Du kan lägga ut prylarna på sajter som Blocket eller Tradera, men också på finare auktionssajter. Det sistnämnda gäller om du har antika saker eller dyrare konst. Du kan också sälja vissa saker till en antikhandlare eller ge bort till second hand. När du flyttar kan det också vara klokt att du redan innan du flyttar in planerar ditt nya hobbyrum eller förråd. Så får du ordning och reda redan från början.